skip to Main Content

Kontakt & Adress

Sara All, Rektor
sara.all@tellusbarn.se
mob: 0723-63 20 55

Telefonnummer till Akvarellen: 070-4457698

Skarpnäcks allé 30,
128 33 Skarpnäck

Avdelningar

Avdelning Grön

Nummer: 070-445 76 98

Fakta om förskolan

På Akvarellen finns det fyra avdelningar med plats för 60 barn. Vi följer Stockholm stads ramtider för öppethållande, vilket för närvarande är 6:30-18:30.

Kalender

Söker du barnplats?


Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer

Välj förskola (obligatorisk)

Ämne (obligatorisk)

Ditt meddelande (obligatorisk)

Förskolan Akvarellen, Skarpnäck

Mitt i centrala Skarpnäck, precis intill ICA på Flygfältsgatan 30, öppnar Tellusbarn förskolan Akvarellen med plats för omkring 70 barn. Akvarellen kommer ha en allmänpedagogisk verksamhet med fokus på språk, skapande och hälsa där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Förskolan kommer ha en svensk-engelsk profil. Förskolan har plats för fyra avdelningar för barn i åldrarna 1-3 år och 3-6 år. På den lugna innegården finns förskolans egen inhägnade gård där plats kommer finnas för utforskande och lek. I angränsning till gården finnas en lekplats och en bollplan som kan nyttjas av förskolan. 

Förskolan har stora ljusa lokaler med ateljé och dramarum, där barnen kan utveckla sina kreativa förmågor tillsammans med ateljépedagog och andra pedagoger på förskolan. Närheten till bibliotek, parker och kommunala transporter gör hela Stockholm tillgängligt för personal och barn.

Barn har tillgång till fler språk än det vi kallar det verbala språket. De förmedlar tankar, erfarenheter och känslor genom att till exempel teckna, måla, sjunga och dansa. På samma sätt lär barn på olika sätt och den skapande processen bidrar till lärande inom andra områden såsom naturvetenskap, teknik, matematik och språk.

På Akvarellen ska alla barn ges möjlighet att delta i den skapande miljön med varierade metoder och material tillsammans med engagerade pedagoger och förskolans ateljépedagog. 

Vi lägger stor vikt vid att stimulera varje barns språkutveckling. Varje dag ska barnen ges möjlighet att lyssna på sagor och berättande och vi sjunger och kommunicerar i den dagliga leken. Vi uppmuntrar och tar tillvara på barnens nyfikenhet och intresse för skriftspråket och använder modellen ”Före Bornholmsmodellen” för att ge varje barn möjlighet att utveckla sin språkliga förmåga. Måltiderna är lustfyllda och erbjuder en stund på dagen då vi samtalar och reflekterar kring vad vi gjort och upptäckt.

Den svensk-engelska profilen innebär att vi har pedagoger som talar både svenska och engelska med barnen. De aktiviteter vi har kring språk, såsom sagoläsning och språksamlingar kommer genomföras på både svenska och engelska. På förskolan kommer det finnas pedagoger som har strategier för att möta barn som både pratar svenska och engelska. 

Back To Top
×Close search
Sök
X