skip to Main Content

Kontakt & Adress

Maria Friberg, Rektor
maria.friberg@tellusbarn.se
Mob: 070-760 17 85

Ing-Marie Peres, Platsansvarig

Mob: 072-2531764

Förskolan Backen
Storholmsbackarna 34
127 43 Skärholmen

Avdelningar

Fjärilen: 072-253 17 63
Humlan: 072-253 17 64
Nyckelpigan: 072-253 17 65

Fakta om förskolan

Förskolan Backen ligger högt uppe på Storholmsbackarna med en fin grön gård där solen ofta skiner. På gården finns en glänta i skogen där varje avdelning har en liten odlingslott för att plantera växter och lära sig om odling. Vi har 50 barnplatser indelat i tre avdelningar.

Öppettider 

Som förälder har du rätt till att ha ditt barn på förskola inom det som kallas för ramtid. Ramtiden är den maxtid en förskola måste hålla öppet om det finns ett behov av det. Dessa öppettider gäller även under sommaren och förskolan ska då erbjuda alternativ omsorg vid eventuell stängning.

Ramtiden är mellan kl 06:30 och 18:30 alla helgfria vardagar förutom julafton, midsommarafton och nyårsafton. Förskolan och familjerna kan komma överens om kortare öppettider under förutsättning att alla familjers behov beaktas.

Kalender

january, 2020

Söker du barnplats?


Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer

Välj förskola (obligatorisk)

Ämne (obligatorisk)

Ditt meddelande (obligatorisk)

Med språk, hälsa och skapande i fokus.

Hos oss ges barnen möjligheter att utveckla sin förmåga att berätta, lyssna, reflektera och uttrycka sig på många olika sätt. Glädje, sång och musik är viktiga inslag i vårt arbete med att utveckla barnens förmåga att utrycka sina känslor och tankar. Barnen lär sig om olika ämnen som naturvetenskap och matematik men på ett enkelt och roligt sätt.  Våra pedagoger är vana vid att några barn kan mycket svenska och andra nästan ingenting.

Oavsett om vi är i närliggande parker eller på längre utflykter utgår vi från upplevelsebaserat lärande, vilket innebär att barnen lär med alla sinnen och hela kroppen. Det man gör med kroppen fastnar i knoppen!

Vi vet att barn som är ute håller sig friskare, lär sig bättre och utvecklar sina motoriska färdigheter. Därför är våra barn ute ofta, på gården, på utflykt eller utforskar skogen.

Från naturen tar vi med oss material in och skapar spännande saker på avdelningarna.

Det är i förskolan vi kan lägga grunden till goda vanor. Det gör vi genom regelbunden dans, rörelse och idrott, på förskolan, på gården, och utflykter i naturen, både i närområdet och längre bort. Den variationsrika miljön, både inomhus och utomhus, ger barnen goda möjligheter till den fin- och grovmotoriska utvecklingen. Pedagogiken bidrar till att göra barnen medvetna om såväl naturen som allemansrätten.

Varje avdelning har en egen ateljé som rymmer stora möjligheter för barnen att utveckla sina olika sinnen och uttrycka tankar och känslor. Genom skapande med olika slags material och tekniker som lera, målning med svamp, penslar och kulmålning får barnen experimentera själva och tillsammans med pedagogerna.

Vi anpassar våra metoder till att de flesta barn har ett annat modersmål än svenska. Genom att kombinera sagoberättelser och biblioteksbesök med dramalekar, sånger och dialog sätter vi tillsammans med barnen ord på allt vi gör och upplever. I förskolan introducerar vi barnen till olika delar av svenska samhället.

Det är i förskolan vi kan lägga grunden till bra matvanor. På Backen serverar vi frukost, lunch och mellanmål med stort inslag av ekologiska råvaror. Lunchen lagar vi från grunden i ett av Tellusbarns egna kök. Vi serverar näringsriktigt kost och lär barnen att uppskatta grönsaker och andra nyttiga livsmedel. Måltiden är också en stund för reflektion och lärande. Vi pratar om vad vi upptäckt under dagen, sätter ord på vad vi äter och använder måltiden för att utveckla språk, matematik och naturvetenskap.

Back To Top
×Close search
Sök
X