Läs mer om förskolan: RobinsonRyttisSparrisenSvartgarnValsjönVäsjönVäxthuset

Nyligen anordnade vi en utbildningsdag för våra friluftsombud på förskolan Svartgarn med målet att vidareutveckla och integrera friluftsprofilen inom Tellusbarns sju förskolor. Dagen var fylld med inspiration och praktiska övningar som hjälper oss att på ett lekfullt och kreativt sätt föra in friluftsliv i förskolans vardag.

Under utbildningen låg fokus på ”Alfabetet” och hur vi kan arbeta med bokstäver genom kroppen, naturen och sinnena. Vi utforskade hur man kan forma bokstäver med kroppen, ”smaka på alfabetet”, spåra bokstäver i olika miljöer och hitta naturliga material som börjar på specifika bokstäver, till exempel A. Genom dessa kreativa metoder får barnen en chans att utveckla både språkliga och motoriska färdigheter, samtidigt som de får en närmare koppling till naturen.

Vi delade också tips om utbildningar och verktyg som finns tillgängliga i våra ”Labblådor”, vilket bidrog till att alla friluftsombud fick med sig nya idéer och resurser tillbaka till sina förskolor.

Dagen avslutades med en samarbetsövning där vi tillsammans lagade mat över öppen eld. Denna praktiska aktivitet stärkte inte bara vår gemenskap utan visade också på friluftslivets möjligheter och hur vi kan integrera det i förskolans pedagogik.

Sammanfattningsvis var det en lyckad dag som fyllde oss med ny inspiration och konkreta verktyg för att fortsätta utveckla vår friluftsprofil. Vi ser fram emot att implementera dessa nya idéer i våra förskolor och fortsätta skapa meningsfulla upplevelser för barnen i naturen!