Vitt moln relative

Friluftsförskolan Robinson
Lärande i och med naturen

Förskolan Robinson är Tellusbarns första förskola i Enköping. Med naturen utanför dörren finns goda förutsättningar för att kunna tillämpa Robinsons skolors pedagogik där utevistelsen har en central roll. Förskolan bedrivs i nybyggda lokaler och har tillgång till en stor gård.

Genom att vistas mycket i naturen skapar vi intresse och förståelse för växter och djur tidigt i livet. Många av de upplevelser som barnen på våra friluftsförskolor får vara med om äger därför rum i och med hjälp av naturen. Med denna förståelse och kunskap om vår natur utvecklas en respekt för omgivningen.

Med läroplanen som grund utforskar vi förskolans närmiljö och naturresurser och bekantar oss med allemansrätten. Det finns mycket användbart material i skogen. Kan vi hitta något av samma sort? Någonting som är mjukt eller hårt? Kan vi hitta spår efter några djur? Vi tar reda på hur saker och ting förhåller sig genom att vara nyfikna och undersökande. Hur ser exempelvis fjärilens eller grodans livscykel ut?

Utomhusmiljön skapar goda förutsättningar för barnen att utveckla sin motorik och kroppsuppfattning. Att vara en timme utomhus ger ungefär dubbelt så mycket mer fysisk aktivitet jämfört med att vara inomhus. Daglig rörelse är också bra för barns förutsättningar för lärande, eftersom det finns samband mellan fysisk aktivitet och inlärningsförmåga. Att få springa, hoppa och klättra tillsammans med andra främjar dessutom fantasin och de sociala och emotionella färdigheterna. Fysisk aktivitet är också ett verktyg i arbetet med begreppsförståelse och självförståelse, samtidigt som barnen ges möjlighet att utveckla sin motorik och kroppsuppfattning.

Susanne Frykholm
Rektor
susanne.frykholm@tellusbarn.se
Tel: 070-417 37 39

Sofia Åkerlind (kontaktas om besök önskas)
Bitr. rektor
sofia.akerlind@tellusbarn.se
070-445 54 58

Adress
Förskolan Robinson
Filaregatan 4
749 43 Enköping

Kontakt avdelningar
Granen
robinson.granen@tellusbarn.se
Tel: 070-417 37 40

Eken
robinson.eken@tellusbarn.se
Tel: 070-417 37 41

Tallen
robinson.tallen@tellusbarn.se
Tel: 070-417 37 42

Björken
robinson.bjorken@tellusbarn.se
Tel: 070-445 54 13

Lönnen
robinson.lonnen@tellusbarn.se
070-445 54 38

Aspen
robinson.aspen@tellusbarn.se
070-445 54 59

Hitta hit
Ibland kan det vara svårt att hitta till oss. Adressen är Filaregatan 4 och vi heter Förskolan Robinson. Med hjälp av de uppgifterna hittar du oss på Google Maps, eller så klickar du på kartan nedan.

Hitta hit

Robinson

Förskolan Robinson, Filaregatan, Enköping, Sverige

Se vägbeskrivning

Ansök om plats hos oss.

Om du vill ansöka om plats till någon av våra förskolor vänder du dig direkt till din kommun. Önskar du även komma i kontakt med oss i samband med ditt förskoleval, till exempel för att komma på besök, ber vi dig fylla i formuläret nedan. Vi kontaktar dig inom kort.

Till ansökan

Kontakta oss    integritetspolicyn


    Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy & Användarvillkor

    Antal avdelningar: 6
    Antal barnplatser: 150
    Öppettider: Vi följer kommunens ramtider för öppethållande, vilket för närvarande är 06:30-18:30.