Vitt moln relative

Friluftsförskolan Valsjön
Lärande i och med naturen

Valsjön är en nybyggd förskola i Österåker. Förskolan finns i moderna och arkitektritade lokaler i två plan med tillhörande gård. Förskolan är omgiven av stora grönområden som ger gott om utrymme för utforskande och lek. Hos oss på Valsjön finns ett eget tillagningskök där maten lagas från grunden.

Genom att vistas mycket i naturen skapar vi intresse och förståelse för växter och djur tidigt i livet. Många av de upplevelser som barnen på våra friluftsförskolor får vara med om äger därför rum i och med hjälp av naturen. Med denna förståelse och kunskap om vår natur utvecklas en respekt för omgivningen.

Med läroplanen som grund utforskar vi förskolans närmiljö och naturresurser och bekantar oss med allemansrätten. Det finns mycket användbart material i skogen. Kan vi hitta något av samma sort? Någonting som är mjukt eller hårt? Kan vi hitta spår efter några djur? Vi tar reda på hur saker och ting förhåller sig genom att vara nyfikna och undersökande. Hur ser exempelvis fjärilens eller grodans livscykel ut?

Utomhusmiljön skapar goda förutsättningar för barnen att utveckla sin motorik och kroppsuppfattning. Att vara en timme utomhus ger ungefär dubbelt så mycket mer fysisk aktivitet jämfört med att vara inomhus. Daglig rörelse är också bra för barns förutsättningar för lärande, eftersom det finns samband mellan fysisk aktivitet och inlärningsförmåga. Att få springa, hoppa och klättra tillsammans med andra främjar dessutom fantasin och de sociala och emotionella färdigheterna. Fysisk aktivitet är också ett verktyg i arbetet med begreppsförståelse och självförståelse, samtidigt som barnen ges möjlighet att utveckla sin motorik och kroppsuppfattning.

Elin Buchar
Rektor
elin.buchar@tellusbarn.se
Tel: 070-445 54 52

Rebecca Tunström
Biträdande rektor
rebecca.tunstrom@tellusbarn.se
Tel: 070-445 54 22

Avdelningar
Ekorren: 070-417 37 35
Fjärilen: 070-445 54 45
Humlan: 070-445 54 46
Grodan: 070-445 54 51
Nyckelpigan: 070-417 37 48
Ugglan: 070-445 54 88

Adress
Förskolan Valsjön
Åkerhielms väg 2
184 62 Åkersberga

Hitta hit

Valsjön

Åkerhielms Väg 2, Åkersberga, Sverige

Se vägbeskrivning

Ansök om plats hos oss.

Om du vill ansöka om plats till någon av våra förskolor vänder du dig direkt till din kommun. Önskar du även komma i kontakt med oss i samband med ditt förskoleval, till exempel för att komma på besök, ber vi dig fylla i formuläret nedan. Vi kontaktar dig inom kort.

Till ansökan

Kontakta oss  integritetspolicyn


  Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy & Användarvillkor

  Antal avdelningar: 5
  Antal barnplatser: 94
  Öppettider: Vi följer kommunens ramtider för öppethållande, vilket för närvarande är 6:30-18:30.

  På förskolan Tellusbarn Valsjön finns också vår grundskola som drivs integrerat med förskolan. Skolan heter Robinson Valsjön och här kan du läsa mer om den.