Vitt moln relative

Tvåspråkiga förskolan Ursviks torg
Större värld med två språk

Tvåspråkiga förskolan Tellusbarn Ursviks torg är en förskola som ligger i ett nybyggt flerfamiljshus mitt i centrala Ursvik. På den naturinspirerande gården finns gott om plats för utforskande och lek för alla åldrar. I vår närhet finns stora grönområden, skogsmiljö och parker. Förskolan har svensk-engelsk profil.

Vi väcker lust och språknyfikenhet
Språk är barnets främsta redskap för att kommunicera, tänka och lära. Hos oss väcker vi barnets lust och nyfikenhet att tillägna sig ett nytt språk. Vi vill stärka barnen och utformar ett sammanhang där språk, identitet och lärande blir en helhet. Det hjälper barnen att utveckla sin egen, unika identitet.

När barnen vidgar sina språkkunskaper blir även barnets värld större och mer begriplig.

Vi arbetar med olika metoder för att stärka barnens språkutveckling, till exempel Dialogic Book Reading, DBR. Det är en strukturerad, evidensbaserad metod för att läsa och samtala om böcker. Pedagogen leder boksamtal där barnen blir aktiva i dialog istället för att vara passiva lyssnare.

Språkglädje, högläsning och sång
På Tellusbarns tvåspråkiga förskolor möts du av en miljö präglad av språkglädje. Alla aktiviteter på förskolan grundar sig i det svenska språket, samtidigt som undervisning även sker på engelska.

Miljön på våra tvåspråkiga förskolor uppmuntrar barnen att kommunicera på de olika språken. Här finns böcker och annat material på svenska och engelska och vid sångstunder sjunger vi på de båda språken.

I våra dagliga aktiviteter på de tvåspråkiga förskolorna pratar vi med barnen på svenska och engelska både under lek och i omsorgsaktiviteter. De pedagoger som jobbar med språket talar flytande engelska. De har antingen språket som modersmål, har läst språket på högskola/universitet eller bott eller studerat i landet där språket talas. Vår erfarenhet är att alla barn tar till sig båda språken, oavsett vilket språk som talas hemma.

 

Linda Gröndal
Rektor
linda.grondal@tellusbarn.se
Tel: 070-445 54 24

Adress
Tellusbarn Ursviks torg
Ladugårdsgatan 51
174 66 Sundbyberg

Avdelningar

Bumblebee: 0704455499, ursvikstorg.humlan@tellusbarn.se
Jellyfish: 0704455498, ursvikstorg.maneten@tellusbarn.se
Ladybug: 070-445 54 93, ursvikstorg.nyckelpigan@tellusbarn.se
Dragonfly: 070-445 54 92, ursvikstorg.trollslandan@tellusbarn.se

Ursviks torg

Ladugårdsgatan 49, Sundbyberg, Sverige

Se vägbeskrivning

Ansök om plats hos oss.

Om du vill ansöka om plats till någon av våra förskolor vänder du dig direkt till din kommun. Önskar du även komma i kontakt med oss i samband med ditt förskoleval, till exempel för att komma på besök, ber vi dig fylla i formuläret nedan. Vi kontaktar dig inom kort.

Till ansökan

Kontakta oss    integritetspolicyn


    Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy & Användarvillkor

    Antal avdelningar: –
    Antal barnplatser: 75
    Öppettider: Vi följer Stockholm stads ramtider för öppethållande, vilket för närvarande är 6:30-18:30.