Årets vinterutställning i Rinkeby Galleria

Dela

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Nu är det dags för den årligt återkommande vinterutställningen i Rinkeby Galleria! Under hela året och flera år i rad har vi arbetat med något vi kallar tillsammansmålning i ateljén på förskolan Torget, dit varje barn kommer en gång i veckan. Det innebär att vi har varit flera stycken som delat på ett stort papper, där vi tillsammans målat fritt över hela pappret. Genom att skapa tillsammans slipper vi undan eventuella förväntningar på resultat – alla bidrar med sin lilla bit, som med alla andras bitar bildar en helhet – en helhet som ofta säger så mycket mer än vad endast en individ kan åstadkomma. Vi kommer bortom fint och fult och utvecklar istället vår förmåga att komma in i ett kreativt flöde, tänka fritt, fantisera, se, känna och berätta.

Vi har målat med penslar, palettknivar, lock, fingrar, händer och svampar. Vi har testat och lekt oss fram till abstrakta målningar som vi sedan sparat på ateljéns väggar. Därefter har vi jobbat vidare med saxar och utforskat streck och bilder i abstraktionerna. Inför julen låter vi barnens julpyssel ta plats i installationen.

Hoppas vi ses den 13/12 kl. 15.00 vid Rinkeby Galleria, Rinkeby Torg.

God jul och gott nytt år! önskar förskolan Torget och konstföreningen Torget

Om Tellusbarn

Tellusbarn driver 15 förskolor i Stockholms och Uppsalas län och många av förskolorna har flertalet avdelningar med svensk-engelska verksamhet. Bolaget grundades 2007 och har idag ett hundratal medarbetare och fler än 900 barnplatser. Vi tillämpar ett nära ledarskap, där våra rektorer har små enheter och arbetslagen får handledning och fortbildning från våra specialpedagoger. Vi samverkar med olika externa aktörer som Sveriges konstföreningar, SPSM och Specialpedagogiska institutionen vid SU.

Fler inlägg

Melodin

Får man ha pyjamas på förskolan?

Vi har haft en pyjamasmysdag! Emma, vår teaterpedagog, hade pyjamas på sig och sov på mattan nedanför vår soffa, när vi kom in. Vi smög för att inte väcka henne. Efter en liten stund vaknade hon och upptäckte oss och att vi, barn och pedagoger också hade pyjamas. Tänk att man kan ha pyjamas på sig på förskolan! Vi låtsades att det var natt och alldeles mörkt ute. Det enda som syntes på himlen var månen och några stjärnor. Efter att ha sjungit lite viftade vi allesammans på tårna, blåste på dem och uttalade en trolleriramsa och plötsligt hade vi

Nyetableringar

Nyetablering i Upplands Väsby

Tellusbarn är idag verksamma i Stockholm och Uppsala, totalt drivs 20 förskolor i varierande storlek. Ända sedan bolaget grundades 2007 har bolaget haft en stabil expansion. Vissa förvärv har varit uppköp av befintliga förskolor medan Tellusbarn vid andra tillfällen varit med redan från byggstart. Något som ger oss möjlighet att vara med i diskussioner med byggherrar och fastighetsägare i ett tidigt skede. Idag ryms över 1000 barn inom verksamheten med målet att ge varje barn en bra start i livet och ett fokus på språk, skapande och hälsa. Vi kan nu stolt presentera att de första spadtagen har tagits i