Förskolan Akvarellen i Skarpnäck öppnar i augusti

Mitt i centrala Skarpnäck, precis intill ICA, öppnar Tellusbarn förskolan Akvarellen i augusti. Akvarellen kommer ha en allmänpedagogisk verksamhet med fokus på språk, skapande och hälsa. Förskolan kommer ha en svensk-engelsk profil. På Akvarellen kommer det finnas fyra avdelningar för barn i åldrarna 1-3 år och 3-6 år.

Förskolan har en egen stor gård och en liten köksträdgård, där barnen kommer få vara med och odla och skörda. Runt omkring förskolan finns bibliotek, lekplatser, bollplan och fina skogsområden som kommer att användas för att utforska, leka och lära.

Förskolan har stora fina, ljusa lokaler med ateljé och dramarum, där barnen kan utveckla sina kreativa förmågor tillsammans med förskolans ateljépedagog och de andra pedagogerna på förskolan.

Vi lägger stor vikt vid att stimulera varje barns språkutveckling. Varje dag ska barnen ges möjlighet att lyssna på sagor och vi sjunger och kommunicerar i den dagliga leken. Vi kommer använda olika beprövade språkmetoder för att ge varje barn möjlighet att utveckla sin språkliga förmåga utifrån sina förutsättningar.

Den svensk-engelska profilen innebär att vi har pedagoger som talar både svenska och engelska med barnen. De aktiviteter vi har kring språk, såsom sagoläsning och språksamlingar kommer genomföras på både svenska och engelska.

Varmt välkommen att ansöka om plats!

Läs mer och ansök här.