Läs mer om förskolan: Smedby

Kulturförskolan Smedby firar Förskolans dag

Hipp, hipp, hurra för förskolans dag! Vi startade dagen med att pynta förskolegården med ballonger, olika stationer med aktiviteter och våra pedagogiska handdockor var inbjudna som representanter för vår förskolas profil – Kulturprofil som har fokus på musik, skapande och drama. Vi hade Musik Martin, Skapande Stina och Drama Diana som deltog under hela dagen med oss och såg till att vi hade en glädjefylld dag.

Barnen fick tåga in med pedagoger med sina egenskapade kransar som de hade på huvudena. Orkestern bestående av pedagoger och rektor och Musik Martin spelade olika instrument och invigde förskolans dag. Tillsammans sjöng vi några sånger och dansade till dessa då Drama Diana stod för dansen. Efteråt var det dags för fruktstund, det bjöds på clementiner, vindruvor, bananer, äpplen och päron. Sedan var det dags för de olika stationerna som stod redo för barnen.

Skapande Stina erbjöd alla att skapa, valfri målning med hjälp av olika kulörer och ansiktsmålning stod uppdukat.

Det var även stationer såsom bollkastning i hink, hinderbana och medaljutdelning efter utfört hinderbana, bowling och såpbubbeldisco.

Till mellanmål serverades korv med bröd samt sockerfri saft.

Vi hade en fantastisk dag med solen som briljerade och barnens glädje var enorm.

Förskolans dag var en härlig, glädjerik och fartfylld dag, hos oss på kulturförskolan Smedby, alla tillsammans, rektor, pedagoger och alla barn.