Läs mer om förskolan: RobinsonSvartgarnSymfoninUppfinnarenVäxthuset

På Tellusbarns förskolor har det firats Nobel! Här kommer ett axplock av bilder.

Förskolan Robinson

På förskolan Robinson kom kungen på besök och delade ut medaljer till Robinsons vetenskapsbarn som gjort experiment hela Nobelveckan.

Förskolan Symfonin

På förskolan Symfonin hade vår pedagog Sanna klätt upp sig i en klänning värdig Nobeldagen och alla barnen fick komma på festlig middag där de fick en present; en alldeles egen reflex med Tellusbarns logga. 🤩

Förskolan Svartgarn

På avdelning Tärnan scannade vi en QR-kod som ledde oss till en kort film som handlade om varför vi firar Nobel.

När det var dags för lunch blev det långbord med vita dukar, det serverades trerätters, vi projicerade upp en bild på Nobelfesten på väggen med hjälp av vår projektor. Vi hade även igång musik som brukar spelas till Nobelfesten. Mycket högtidligt blev det!

Förskolan Uppfinnaren

Vi hade experiment i olika former och även fokus på normer och värderingar där barn fick gemensamt skapa en stor teckning. Därefter belönades alla med en medalj för sin naturvetenskapliga insats samt att de varit så goda vänner tillsammans. 

Förskolan Växthuset

Lunch serverades vid långbord, vit duk, stjärnor, serpentiner, servetter och ljus, så högtidligt. Det blev både förrätt, huvudrätt och avslutades med glass till efterrätt.

Barnen fick se en film och gjorde experiment, en ”lavalampa”. Innan mellanmålet så gjorde vi iordning sista experiment som bestod av cola och mentos.