Läs mer om förskolan: Väsjön

Populära Tellusbarn Väsjön flyttar till nybyggda lokaler i Sollentuna

Den eftertraktade Tellusbarn Väsjön blir en av Tellusbarns största förskolor hittills med 140 platser. Efter att ha startat i tillfälliga lokaler i våras, flyttar nu förskolan till permanenta, nybyggda lokaler i Sollentuna.

Förskolan Tellusbarn Väsjön har upplevt stor efterfrågan på förskoleplatser redan i de tillfälliga lokalerna. Barnen som går i verksamheten har erbjudits plats i den nyöppnade förskolan. I dagsläget går cirka 50 barn i förskolan. Under våren fylls förskolan på successivt med nya barn som skolas in för att, enligt prognos, vara fullbelagd i slutet av 2024.

Tellusbarn Väsjön är en av tre förskolor som Tellusbarn startat under 2023.

– Den höga efterfrågan på barnomsorgsplatser i dessa tre verksamheter ger oss anledning att tro på en samlad beläggning på över 85 procent under 2024. Tillsammans kommer dessa tre förskolor bidra med cirka 32 MSEK till bolagets tillväxt, säger Bijan Fahimi, vd Tellusgruppen.

Tellusbarn Väsjön ligger naturskönt i Sollentuna med ett stenkast till slalombacken Väsjöbacken. Tellusbarn Väsjön är en friluftsförskola, där många av upplevelserna äger rum i och med hjälp av naturen. Med denna förståelse och kunskap om naturen utvecklas en respekt för omgivningen och ett intresse och förståelse för växter och djur tidigt i livet.

Här kan du läsa mer om förskolan Tellusbarn Väsjön