Snart är det jul!

I december månad har barnen på The Explorer fått pröva på att skapa med olika material. I temat jul finns det inga gränser för fantasin när man har en trolldeg i handen. Hur känns degen? Är den mjuk eller hård? Kan man rulla en boll eller göra en tomte? Barnen prövade också att göra handavtryck med sina händer och resultatet blev personliga julkort. När man klipper och limmar får man också öva på sin finmotorik och det gjorde barnen när dom skapade julkulor genom att pröva på att klippa cirklar och limma fast remsor av guldpapper.

På de dagliga skogsutflykterna har barnen tillsammans samlat naturmaterial som pinnar och kottar. Pinnarna målade barnen med rött och vitt som tomtens vita skägg och röda luva. Grankottarna fick grön färg och guldpapper på toppen, som en julgran. Några av pinnarna fick bli helt vita med glitter för då ser dom ut som istappar och barnen hängde upp dom i den fina grenen vid entrén.
Barnen använde också sina händer för gemensamt skapande. Alla ritade av sina händer och tillsammans blev alla handavtryck en julgran till avdelningen.