Snögubbe och julgran

Dela

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

I december månad har barnen på The Explorer fått pröva på att skapa med olika material. I temat jul finns det inga gränser för fantasin när man har en trolldeg i handen. Hur känns degen? Är den mjuk eller hård? Kan man rulla en boll eller göra en tomte? Barnen prövade också att göra handavtryck med sina händer och resultatet blev personliga julkort. När man klipper och limmar får man också öva på sin finmotorik och det gjorde barnen när dom skapade julkulor genom att pröva på att klippa cirklar och limma fast remsor av guldpapper.

På de dagliga skogsutflykterna har barnen tillsammans samlat naturmaterial som pinnar och kottar. Pinnarna målade barnen med rött och vitt som tomtens vita skägg och röda luva. Grankottarna fick grön färg och guldpapper på toppen, som en julgran. Några av pinnarna fick bli helt vita med glitter för då ser dom ut som istappar och barnen hängde upp dom i den fina grenen vid entrén.
Barnen använde också sina händer för gemensamt skapande. Alla ritade av sina händer och tillsammans blev alla handavtryck en julgran till avdelningen.

Fler inlägg

Galaxen

Nu får vi äntligen jobba med snö på Galaxen

Vi arbetar mycket med naturmaterial i våra verksamheter och just nu är det fokus på snö både för de äldre och för de yngre barn. För vissa är det första snön som faller till marken medan det för andra är ett känt fenomen. Oavsett så är snö väldigt spännande att experimentera med. Vi har skapat snökonst både utomhus och inomhus tillsammans med barnen. Det blir ett utforskande och undersökande samtidigt som barnen skapar konstverk. Vi ställer frågor kopplat till den aktivitet vi gör, exempelvis, vad händer när vi lägger snö i handen? Vad är det som gör att den smälter?

Tulpanen

En liten glimt från Tulpanens förskola

Hela förskolan har ett gemensamt tema: KROPPEN. Vi tränar varje dag på att benämna rätt ord på rätt kroppsdel. Vi har planerade aktiviteter så att barnen utvecklas i sitt lärande på ett lekfullt sätt. ’’ Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande’’ (Lpfö 18). Här är några inlägg vi har på vår tidslinje från höstterminen: Hela förskolan samlas tre gånger i veckan och dansar till rörelsemusik. Syftet är att barnen ska utveckla sin grovmotorik och träna på det sociala