Teater på förskolorna Symfonin och Poseidon

Våra förskolor i Sköndal och Handen får på torsdagseftermiddagarna besök av teaterpedagogen Emma-Helena Berglund och då händer det alltid lite extra magiska saker! Barnen får då vara med som problemlösare i lekfulla dramaäventyr i ”Magiska Skogen”. Med musik, lekar och uppdrag utforskas viktiga ämnen tillsammans, till exempel kring hur vi är bra kompisar, samarbete och integritet. 

I dramaäventyren under februari månad fick förskolorna besök av Märta Mus. Temat för de veckorna var gruppstärkande aktiviteter och det gjordes många dramaövningar där barnen fick samarbeta, anpassat utifrån ålder och mognad. Bland annat tillverkades en magisk karusell till en drake som behövde muntras upp. Då fick alla barn öva på att samarbeta för att den skulle fungera. Draken blev väldigt glad när barnen kunde göra en sådan bra karusell!  

Förskolorna har även arbetat med temat känslor, mest med fokus på känslorna ledsen och arg. Barnen har till exempel fått göra egna små dramatiseringar av de olika känslorna och även rörelselekar till musik med olika känsloteman. Emma-Helena berättar: ”Det är oerhört roligt att se hur barnen ger sig hän i dramats värld och är med, med hull och hår!”.  

I april är tanken att belysa barns integritet och göra olika typer av dramalekar och äventyr med ”Stopp min kropp”-tema. Alla karaktärer barnen möter kommer från ”Magiska Skogen” som bland annat finns som avsnitt på Barnradion https://sverigesradio.se/magiskaskogenibarnradion