Vi firar Rocka sockorna för alla människors lika värde

I helgen var det dags för den årligt återkommande dagen ”Rocka sockorna”. En dag som FN har utlyst till Världsdagen för Downs syndrom och då man genom att ta på sig olika strumpor hyllar olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter.

På Tellusbarn har vi så klart också firat dagen, och här får du ett axplock av lite om vad vi har gjort.

På avdelningen Guldet på förskolan The Rainbow fick barnen höra en saga om dinosaurier som handlade om att alla får vara med och leka oavsett hur man ser ut för alla är lika värda. På eftermiddagen pysslade barnen med papperssockor och fick klistra fjädrar och rita. Barnen fick skapa två sockor som var olika. Efteråt blev det disco till Rocka-sockorna-låten!

Från förskolan Discovery meddelas att de haft en fantastisk dag där de pratat om olikheter, allas lika värde och rättigheter, ritat sockor och så klart har även de lyssnat på Rocka sockorna-låten.

På avdelningen Orange på förskolan Piazzan inleddes firande med ett samtal kring varför vi firar Rocka sockorna och sedan körde skapandet igång! Barnen delades upp i grupper och fick skapa en unik socka. Barnen fick två toarullar, en strumpa, lim, ögon, papper, garn och piprensare, och då blev det så här så fina sockar!