Nyetablering i Upplands Väsby

Dela

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Tellusbarn är idag verksamma i Stockholm och Uppsala, totalt drivs 20 förskolor i varierande storlek. Ända sedan bolaget grundades 2007 har bolaget haft en stabil expansion. Vissa förvärv har varit uppköp av befintliga förskolor medan Tellusbarn vid andra tillfällen varit med redan från byggstart. Något som ger oss möjlighet att vara med i diskussioner med byggherrar och fastighetsägare i ett tidigt skede. Idag ryms över 1000 barn inom verksamheten med målet att ge varje barn en bra start i livet och ett fokus på språk, skapande och hälsa.

Vi kan nu stolt presentera att de första spadtagen har tagits i Upplands Väsby – Smedby för vad som ska komma att bli ytterligare en förskolan inom Tellusbarn. Här kommer det finnas plats för mellan mellan 80-100 barn fördelat på fem avdelningar. Fastigheten kommer ha grön träpanel och solceller på taket och huset och har en hög miljöklassificering.

Unikt för detta projekt är att fastighetens andra hyresgäst är ett äldreboende. Något som ger de barn som kommer att gå på förskolan möjlighet att utveckla ett naturligt förhållningssätt till äldre i samhället på avstånd, då inga gemensamma utrymmen kommer finnas mellan de respektive verksamheterna. Detta går hand i hand med vår strävan att varje förskola ska kunna erbjuda anpassningar i verksamheten utifrån lokala förutsättningar.

Med en beräknad öppning av verksamheten under fjärde kvartalet år 2021 vi ser fram emot att följa utvecklingen av bygget!

Fler inlägg

The Cottage

The Cottage – Digital visning

I och med Covid-19 har vi inte möjlighet att erbjuda familjer att komma och besöka vår förskola i den utsträckning vi tidigare haft. Följ med på vår digitala visning i klippet nedan! På förskolan The Cottage som ligger på Södermalm har vi en svensk-engelsk profil och använder bägge språken i vår omsorg och undervisning. Om ni blivit erbjudna plats på förskolan The Cottage och önskar en personlig visning är ni varmt välkomna att kontakta rektor Annie Jämtell på 070-445 76 80

Piazzan

Självporträtt på Piazzan

Under hösten har femåringarna på avdelningen Orange på förskolan piazzan tillbringat mycket tid i I ateljén. De har skapat självporträtt av olika material  och tekniker såsom teckning med blyertspenna, målning med flaskfärg, limning med naturmaterial samt skulptering i lera. Barnen har studerat sig själva i spegel men också tagit hjälp av varandra i skapandet. Barnen noterar likheter och olikheter med varandra och lär sig utveckla respekt för varandra och sig själva.   Syftet med att ha samma uppgift med olika material är att åskådliggöra varje materials potential och därmed ge barnen verktyg. När barnen får tillgång till detta så ges