Nyöppnade förskolor

Under denna vecka öppnar äntligen våra två nya förskolor Akvarellen i Skarpnäck och Växthuset i Österåker! Förskolornas rektorer och pedagoger ser spänt fram emot denna höst och att utveckla förskolorna tillsammans med barn och vårdnadshavare.

Akvarellen finns mitt i centrala Skarpnäck, förskolan har en svensk-engelsk profil med fyra avdelningar. Förskolan har en stor egen gård och ligger i en grönskande miljö. På Akvarellen kommer det finnas stora möjligheter till lek, lärande och skapande i de stora lokalerna och på den fina gården.

Även förskolan Växthuset ligger omgiven i ett naturskönt område med en egen stor gård. Utepedagogik kommer vara en central del av verksamheten, tillsammans med skapande, lärande och lek. Akvarellen kommer vara en svensk-engelsk förskola där barnen får tillgodogöra sig bägge språken. På förskolan finns tre avdelningar och en utegrupp.

Här kan man anmäla sig till Akvarellen

Här kan man anmäla sig till Växthuset

Om Tellusbarn

Tellusbarn driver 15 förskolor i Stockholms och Uppsalas län och många av förskolorna har flertalet avdelningar med svensk-engelska verksamhet. Bolaget grundades 2007 och har idag ett hundratal medarbetare och fler än 900 barnplatser. Vi tillämpar ett nära ledarskap, där våra förskolechefer har små enheter och arbetslagen får handledning och fortbildning från våra specialpedagoger. Vi samverkar med olika externa aktörer som Sveriges konstföreningar, SPSM och Specialpedagogiska institutionen vid SU.[:]