MED ANLEDNING AV SPRIDNING AV CORONAVIRUS – COVID-19

Dela

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Coronaviruset sprider sig, och det verkar tyvärr vara oundvikligt att smittan också kommer att påverka oss här i Sverige. Det finns all anledning att snarast vidta rimliga försiktighetsåtgärder utan att drabbas av rädsla eller sprida panik. För oss på Tellusbarn innebär det att vi följer sålunda rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten vad gäller åtgärder och Utrikesdepartementet vad gäller resebegränsningar.

Det finns för närvarande ingen myndighetsrekommendation att återvändande personer från drabbade länder ska stanna hemma. Till skillnad från vissa företag som har bett återvändande medarbetare att jobba hemifrån har vi och våra medarbetare inte den möjligheten. Dock har vi vidtagit en extra försiktighetsåtgärd och bett medarbetare som rest tillbaka från Kina, Iran och norra Italien att stanna hemma ytterligare en vecka. Dessa medarbetare har också kravet på sig att de ska uppsöka rådgivning från sjukvården och ha löpande kontakt med sin chef innan de åter träder i tjänst.

Vi uppmana vårdnadshavare som kommer tillbaka från hårt drabbade länder att stanna hemma några extra dagar och vara uppmärksamma på symptom. Ha gärna dialog med sjukvården och med förskolans ledning.

Vi vill givetvis åter uppmärksamma både personal oh föräldrar att iaktta rutiner för hygien extra hårda i förskolan och hemma.

Vi är generellt restriktiva med semester under termin. Denna restriktivitet skärps upp ytterligare. Vi uppmanar våra medarbetare att undvika resor till de drabbade områdena.

Fler inlägg

Melodin

Får man ha pyjamas på förskolan?

Vi har haft en pyjamasmysdag! Emma, vår teaterpedagog, hade pyjamas på sig och sov på mattan nedanför vår soffa, när vi kom in. Vi smög för att inte väcka henne. Efter en liten stund vaknade hon och upptäckte oss och att vi, barn och pedagoger också hade pyjamas. Tänk att man kan ha pyjamas på sig på förskolan! Vi låtsades att det var natt och alldeles mörkt ute. Det enda som syntes på himlen var månen och några stjärnor. Efter att ha sjungit lite viftade vi allesammans på tårna, blåste på dem och uttalade en trolleriramsa och plötsligt hade vi

Nyetableringar

Nyetablering i Upplands Väsby

Tellusbarn är idag verksamma i Stockholm och Uppsala, totalt drivs 20 förskolor i varierande storlek. Ända sedan bolaget grundades 2007 har bolaget haft en stabil expansion. Vissa förvärv har varit uppköp av befintliga förskolor medan Tellusbarn vid andra tillfällen varit med redan från byggstart. Något som ger oss möjlighet att vara med i diskussioner med byggherrar och fastighetsägare i ett tidigt skede. Idag ryms över 1000 barn inom verksamheten med målet att ge varje barn en bra start i livet och ett fokus på språk, skapande och hälsa. Vi kan nu stolt presentera att de första spadtagen har tagits i