Tellusbarns planeringsdag

Dela

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Den 17 augusti samlandes Tellusbarns ledning, pedagoger och annan personal för höstens ”kick off” och planeringsdag på Josefina, Djurgården.
Årets tema var språket i fokus. Specialpedagogen Eva Wahlström från Uppsala, höll inspirerande föreläsningar om små och större barns språkinlärning och flerspråkighet. Föreläsningarna varvades med paneldiskussioner.
Pedagogerna fick med sig nya spännande forskningsrön gällande språkutveckling. Och påmindes om att barnet behöver känslomässigt, socialt och kunskapsstöd för att utvecklas även språkligt. Dagen avrundades med smågruppsdiskussioner, där det fanns plats för reflektion och livliga samtal kring dagens tema.

Fler inlägg

The Cottage

The Cottage – Digital visning

I och med Covid-19 har vi inte möjlighet att erbjuda familjer att komma och besöka vår förskola i den utsträckning vi tidigare haft. Följ med på vår digitala visning i klippet nedan! På förskolan The Cottage som ligger på Södermalm har vi en svensk-engelsk profil och använder bägge språken i vår omsorg och undervisning. Om ni blivit erbjudna plats på förskolan The Cottage och önskar en personlig visning är ni varmt välkomna att kontakta rektor Annie Jämtell på 070-445 76 80

Piazzan

Självporträtt på Piazzan

Under hösten har femåringarna på avdelningen Orange på förskolan piazzan tillbringat mycket tid i I ateljén. De har skapat självporträtt av olika material  och tekniker såsom teckning med blyertspenna, målning med flaskfärg, limning med naturmaterial samt skulptering i lera. Barnen har studerat sig själva i spegel men också tagit hjälp av varandra i skapandet. Barnen noterar likheter och olikheter med varandra och lär sig utveckla respekt för varandra och sig själva.   Syftet med att ha samma uppgift med olika material är att åskådliggöra varje materials potential och därmed ge barnen verktyg. När barnen får tillgång till detta så ges