Tellusbarns planeringsdag

Dela

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Den 17 augusti samlandes Tellusbarns ledning, pedagoger och annan personal för höstens ”kick off” och planeringsdag på Josefina, Djurgården.
Årets tema var språket i fokus. Specialpedagogen Eva Wahlström från Uppsala, höll inspirerande föreläsningar om små och större barns språkinlärning och flerspråkighet. Föreläsningarna varvades med paneldiskussioner.
Pedagogerna fick med sig nya spännande forskningsrön gällande språkutveckling. Och påmindes om att barnet behöver känslomässigt, socialt och kunskapsstöd för att utvecklas även språkligt. Dagen avrundades med smågruppsdiskussioner, där det fanns plats för reflektion och livliga samtal kring dagens tema.

Fler inlägg

Melodin

Får man ha pyjamas på förskolan?

Vi har haft en pyjamasmysdag! Emma, vår teaterpedagog, hade pyjamas på sig och sov på mattan nedanför vår soffa, när vi kom in. Vi smög för att inte väcka henne. Efter en liten stund vaknade hon och upptäckte oss och att vi, barn och pedagoger också hade pyjamas. Tänk att man kan ha pyjamas på sig på förskolan! Vi låtsades att det var natt och alldeles mörkt ute. Det enda som syntes på himlen var månen och några stjärnor. Efter att ha sjungit lite viftade vi allesammans på tårna, blåste på dem och uttalade en trolleriramsa och plötsligt hade vi

Nyetablering i Upplands Väsby

Tellusbarn är idag verksamma i Stockholm och Uppsala, totalt drivs 20 förskolor i varierande storlek. Ända sedan bolaget grundades 2007 har bolaget haft en stabil expansion. Vissa förvärv har varit uppköp av befintliga förskolor medan Tellusbarn vid andra tillfällen varit med redan från byggstart. Något som ger oss möjlighet att vara med i diskussioner med byggherrar och fastighetsägare i ett tidigt skede. Idag ryms över 1000 barn inom verksamheten med målet att ge varje barn en bra start i livet och ett fokus på språk, skapande och hälsa. Vi kan nu stolt presentera att de första spadtagen har tagits i