Arbete med hållbarhet på förskolan Sherwood

Dela

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

På Sherwood har femåringarna börjat arbeta med Kapten Reko. Kapten Reko är ett utbildningsmaterial som handlar om att lära barn mellan 5-7 år om varför man inte ska slänga mat och vad alla kan göra för att hjälpa till att minska matsvinnet.   

Svenska hushåll slänger mer än 100 kg matavfall per person och år, ungefär hälften av detta är mat som hade kunnat ätas upp. Om vi istället tar hand om maten på rätt sätt kan matsvinnet minskas, och det är bra för både miljön och plånboken.

Rekospelet spelas tillsammans med barn och pedagoger vid fyra olika tillfällen. I varje del finns en diskussionsdel där barnen ges tillfälle att reflektera tillsammans kring hållbarhet och matsvinn. För varje del i spelet som man klarar av, får man en pusselbit som leder till ett lösenord. Vid det sista tillfället får barnen vara med och uppleva en överraskning! En ledtråd är att det innebär en utflykt till ett ställe där det finns både djur och natur. Och genom denna upplevelse är det meningen att spelets alla delar ska knytas ihop till en helhet, där barnen ges möjlighet att förstå sambandet mellan mat, djur och natur.

Fler inlägg

Melodin

Får man ha pyjamas på förskolan?

Vi har haft en pyjamasmysdag! Emma, vår teaterpedagog, hade pyjamas på sig och sov på mattan nedanför vår soffa, när vi kom in. Vi smög för att inte väcka henne. Efter en liten stund vaknade hon och upptäckte oss och att vi, barn och pedagoger också hade pyjamas. Tänk att man kan ha pyjamas på sig på förskolan! Vi låtsades att det var natt och alldeles mörkt ute. Det enda som syntes på himlen var månen och några stjärnor. Efter att ha sjungit lite viftade vi allesammans på tårna, blåste på dem och uttalade en trolleriramsa och plötsligt hade vi

Nyetableringar

Nyetablering i Upplands Väsby

Tellusbarn är idag verksamma i Stockholm och Uppsala, totalt drivs 20 förskolor i varierande storlek. Ända sedan bolaget grundades 2007 har bolaget haft en stabil expansion. Vissa förvärv har varit uppköp av befintliga förskolor medan Tellusbarn vid andra tillfällen varit med redan från byggstart. Något som ger oss möjlighet att vara med i diskussioner med byggherrar och fastighetsägare i ett tidigt skede. Idag ryms över 1000 barn inom verksamheten med målet att ge varje barn en bra start i livet och ett fokus på språk, skapande och hälsa. Vi kan nu stolt presentera att de första spadtagen har tagits i