Veckans lunchmeny

Lunchmeny vecka 17

Tallrik med veckonummer
Dagens lunch: Chili sin carne med ris och tre sorters sallad
Tallrik med veckonummer
Dagens lunch: Sprödbakad fisk med kall citronsås och kokt potatis samt tre sorters sallad
Dagens vegetariska: Vegetariska grönsaksbiffar med kall citronsås och kokt potatis samt tre sorters salladTallrik med veckonummer
Dagens lunch: Kycklingprinskorv med stuvade makaroner och tre sorters sallad
Dagens vegetariska: Vegetarisk prinskorv med stuvade makaroner och tre sorters sallad


Tallrik med veckonummer
Dagens lunch: Värmande linssoppa, kycklingkorv med bröd samt två sorters grönsaksbitar
Tallrik med veckonummer
Dagens lunch: Asiatisk kycklinggryta med jasminris och tre sorters sallad
Dagens vegetariska: Asiatisk tofugryta med jasminris och tre sorters sallad


Upptäck veckans lunch på Tellusbarn: En näringsrik och mångsidig upplevelse för ditt barn

Tellusfoods vision är att alla barn ska känna matglädje och att de ska må bra av maten vi serverar varje vecka. God mat som ger barnen energi att utvecklas, leka och lära.

Hos oss är variation nyckeln till god mat och lunchupplevelse då en stor del av maten på vår lunchmeny lagas från grunden. Vi har exempelvis tagit bort en del av den färdigpanerade fisken och ersatt den med våra egna fiskrätter. Vår egengjorda texmex-fisk med nachos är populärt och ett bra exempel där vi jobbar med receptutveckling för att göra lunchen mer tilltalande för barnen.

Varje vecka presenterar vi en ny veckans lunch med spännande rätter för verksamheterna hos Tellusbarn. Det ger barnen möjligheten att utforska nya smaker och livsmedel.

Veckans lunchmeny är varierad och planeras av en grupp som består av kostvetare, driftansvarig och kockar inom verksamheten. Vi näringsberäknar alla våra recept i ett kostdataprogram och registrerar all specialkost för att kvalitetssäkra måltiderna. I lunchmenyn ingår även olika sorters grönsaker, hårt bröd, smör, mjölk och vatten.

Smaklig måltid!
Måltidspersonalen

Lunchmenyn serveras på Tellusbarns alla förskolor: Uppfinnaren i Blåsut, Robinson i Enköping, Tallkrogen i Enskede, Tulpanen i Gottsunda, Vega i Haninge, Paletten i Husby, Piazzan i Kallhäll, The Rainbow i Kristineberg, Sherwood på Kungsholmen, Tibble i Kungsängen, Solen i Märsta, Torget i Rinkeby, Akvarellen i Skarpnäck, Symfonin i Sköndal, Framtiden i Sollentuna, Väsjön i Sollentuna, Svartgarn i Svinninge, Galaxen på Södermalm, The Cottage på Södermalm, Smedby i Upplands Väsby, Sparrisen i Uppsala, Ursviks torg i Sundbyberg, Ryttis i Vinsta, Backen i Vårberg, Valsjön i Åkersberga, Väsjön i Sollentuna, Växthuset i Åkersberga och Pusslet i Älvsjö