Läs mer om förskolan: Ursviks torg

Tellusgruppen expanderar i Sundbyberg

Tellusgruppen startar, via sitt dotterbolag Tellusbarn, en förskola i Sundbybergs kommun. Kommunen har godkänt bolagets ansökan om tillstånd att starta en förskola i Ursvik under hösten. Därmed har Tellusgruppen nu skol- och förskoleverksamheter i sammanlagt tolv kommuner.

– Tellusbarn driver i nuläget 27 förskolor i sammanlagt tio kommuner, säger Bijan Fahimi som är vd för Tellusgruppen. Vi är väldigt glada över att nu även få öppna i Sundbyberg som blir vår elfte kommun. Inräknat skolverksamheten har vi nu verksamhet i tolv kommuner i Stockholms län, Uppsala län och Östergötlands län.

Tellusbarn Ursviks torg är helt nybyggd och ligger i bottenvåningen till ett flerfamiljshus centralt i bostadsområdet Ursvik. Ursvik är Sundbybergs enskilt största bostadssatsning och en av de största i Stockholms län.

– Tellusbarn Ursvik torg blir en förskola med svensk-engelsk profil, säger Bijan Fahimi. Språk är barnets främsta redskap för att kommunicera, tänka och lära och på våra tvåspråkiga förskolor väcker vi barnets lust och nyfikenhet att tillägna sig ett nytt språk.

Tellusbarn Ursviks torg har 75 utbildningsplatser och öppnar för intagning senare under hösten.